tempered glass image

Hoe werkt tempered glass?

Tempered glass wordt aangebracht op het originele iPhone display en geeft een betere bescherming van het onderliggende beeldschermglas. Tempered glass heeft een bepaalde hardheid, waarvan 9H momenteel de beste is. Het werkt doordat de krachten die bij een val op je iPhone vrijkomen op het tempered glass beter verdeeld worden. Wellicht zal het glas van het tempered glass bij een val wel breken, maar blijft het onderliggende kostbare iPhone-scherm ongedeerd. De kans dat je iPhone-scherm kapotgaat, neemt met een laagje tempered glass enorm af. Liever een klein laagje glas vervangen dan een duur iPhone-display, toch? Hetzelfde geldt natuurlijk voor een iPhone-hoesje.

Tempered glass of plastic screenprotector?

Er bestaan verschillende soorten screenprotectors, van plastic of tempered glass, in een verschillende kwaliteit en dikte, maar ook buigzaamheid en hardheid. Tempered glass is met afstand de beste screenprotector. Met een glazen screenprotector van tempered glass hoef je niet bang te zijn dat er luchtbubbeltjes onder het glas ontstaan. Je bent ook verzekerd van een goede bestendigheid tegen krassen, stoten en vallen. Daarnaast zijn screenprotectors van tempered glass erg duurzaam; ze gaan veel langer mee dan plastic. Het nadeel? Tempered glass is over het algemeen iets dikker dan een screenprotector van plastic en wat duurder.

3D tempered glass

Een variant van tempered glass is 3D tempered glass. Dit type screenprotector heeft als voordeel dat het glas naadloos aansluit op de randen van het glas van je iPhone. Zo bescherm je het volledige oppervlak, inclusief de hoeken. 3D tempered glass is zeer transparant en helder, geeft de beweging van vingers goed door en voelt fijn en degelijk aan. Bovendien merk je er vrijwel niets van als het op je iPhone gemonteerd zit. Het tempered glass loopt aan de zijkanten een klein beetje af, waardoor je zeker in combinatie met een iPhone 7 hoesje of een iPhone 6s hoesje(afhankelijk van het type iPhone dat je hebt) niets van het extra laagje tempered glass ziet of merkt. Een laagje tempered glass in combinatie met een goed iPhone-hoesje biedt de best mogelijke bescherming voor jouw iPhone.