Kies een goede screenprotector

Als je helemaal geen hoesje wilt gebruiken, overweeg dan tenminste om wel een goede screenprotector op het scherm te bevestigen. Een laagje tempered glass is slechts 0,3 millimeter dik en vrijwel onzichtbaar. En bij een val is je iPhone aanzienlijk beter beschermd tegen barsten. Voor de achterkant van de behuizing zijn ook speciale protectors te koop, in de vorm van een speciaal soort folie, tegen directe krassen op het metaal van je iPhone-behuizing. Een screenprotector kun je tegenwoordig gemakkelijk zelf aanbrengen, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor het ontstaan van luchtbubbeltjes.

Ga voor transparant

Ook al vind je iPhonehoesjes niet mooi, er bestaan veel soorten hoesjes die totaal niet opvallen. Misschien toch verstandig om deze te overwegen. Kies bijvoorbeeld een volledig transparant en zeer dun hoesje, waarmee je het ontwerp en de originele kleur van je iPhone heel goed blijft zien. Een doorzichtig en flinterdun siliconen hoesje is hiervoor zeer geschikt, zodat je toch relatief goed beschermd bent tegen krassen en andere kleine schades. Wanneer je kiest voor een transparante backcover kun je deze aanvullen met een flinterdunne screenprotector die over je scherm geplaatst wordt.

Voorzichtig omgaan met je iPhone

Last but not least, je eigen gedrag heeft ook veel invloed op de mate en snelheid waarmee je kostbare iPhone krasjes krijgt. Leg je iPhone nooit op de rand van een tafel of leuning van een bank. In de auto voorkom je dat de telefoon op de stoel of het dashboard ligt, omdat deze daar bij een bocht of remactie snel kan gaan schuiven. Stop je iPhone ook nooit los in je zak, ook al zit daar niets in. Kleine korreltjes zand of vuil kunnen minuscule krasjes veroorzaken die op het scherm of de achterkant van een iPhone al snel zeer storend kunnen zijn. Overweeg eventueel ook om een pouch (insteekhoesje) aan te schaffen waarin je je telefoon veilig kunt opbergen. Wanneer je de telefoon gebruikt, is deze dan wel onbeschermd, maar komt de uitstraling en het design van een iPhone wel optimaal tot zijn recht.