Telefoonhoesjes kunnen je iPhone een geheel eigen uiterlijk geven. Ga bijvoorbeeld voor een authentieke lederen uitstraling of een opvallende cover in de vorm van een dier of een nostalgisch cassettebandje. Toch hebben iPhone-hoesjes ook vooral een belangrijke beschermende functie. De kans op een kras op of zelfs barst in het scherm of de behuizing van je iPhone neemt aanzienlijk af als je gebruikmaakt van een beschermende cover. Er bestaan tegenwoordig zeer veel verschillende soorten iPhone-hoesjes, maar hoe beschermend zijn ze eigenlijk

iPhone-telefoonhoesjes

Er bestaan heel wat soorten hoesjes voor iPhones die weer onder te verdelen zijn in vijf hoofdcategorieën met elk een verschillende mate van bescherming:

  • Flip case (wallet case, book case)
  • Hard case (back case)
  • Soft case
  • Pouch (insteekhoesje)
  • Bumper

Flip case

Een flip case is een hoes met een klepje dat de voorkant van je iPhone bedekt. Dit type case beschermt zowel de voor- als achterkant van je iPhone tegen krassen en stoten. Een flip case biedt een goede bescherming, vooral omdat deze je iPhone helemaal rondom bedekt. Wel maakt een dergelijk hoesje je iPhone wat dikker en groter.

Hard case

Een hard case is een hoes van hard kunststof of een ander materiaal. De telefoon wordt in de hard case geklikt en zit zeer goed vast. De achterkant en zijkanten van je iPhone zijn bedekt en het scherm blijft vrij. Er is bij een hard case dus geen bescherming voor het scherm, waardoor de kans op krassen of barsten niet uitgesloten is.

Soft case

Een soft case is gemaakt van zacht kunststof of rubber en beschermt je iPhone optimaal tegen vallen en stoten. Soft cases bestaan in veel verschillende designs en materialen en zijn gemakkelijk aan te brengen en weer te wisselen. Je telefoon blijft daarbij snel te bedienen.

Pouch

Een pouch is een hoesje waarin je iPhone volledig opgeborgen kan worden. Het biedt een uitstekende bescherming op de momenten wanneer je telefoon niet gebruikt wordt. Ideaal voor mensen die een optimale bescherming belangrijk vinden en het geen probleem vinden om de telefoon uit het hoesje te moeten halen. Op het moment dat de smartphone gebruikt wordt, is deze meestal niet goed meer beschermd.

Bumper

Een bumper is de minst opvallende manier om je iPhone te beschermen. Het design blijft zichtbaar, terwijl de zijkanten zijn beschermd tegen vallen en stoten. De opstaande rand van sommige bumpers zorgt er wel voor dat het scherm en de achterkant van je iPhone niet direct in contact komen met het voorwerp waarop ze neergelegd worden. Een bumper case breng je aan om de randen van de smartphone.

Het beste hoesje voor een iPhone?

Als bescherming voor jou de belangrijkste eigenschap is van een telefoonhoesje, kies dan voor een cover die bescherming biedt aan alle kanten. Dit maakt de kans op beschadigingen zo klein mogelijk. Een iPhone-hoesje verlengt de levensduur van jouw smartphone in ieder geval aanzienlijk!