apple watch serie

2015 - Apple Watch original (series 0) : De introductie van de originele apple Watch en een revolutie op het gebied van de smartwatch, het toestel had een toestel met 42 mm scherm en was op technisch vlak zijn tijd ver vooruit. Het toestel was wel behoorlijk traag.

 

2016 - Apple Watch Series 1 & 2 : In 2016 introduceert apple zowel de series 1 als de series 2.
Beide series worden zowel met een 38 mm als met een 42 mm scherm op de markt gebracht. Beiden krijgen de noodzakelijke snellere CPU waardoor de apps een stuk soepeler draaien. De series 1 heeft wel nog steeds geen GPS module.

De series 2 heeft deze GPS module wel aan boord en is bovendien een stuk beter waterbestendig. Een betere keuze voor sporters dus.

 

2017 - Apple Watch series 3 : De series 3 werd de eerste apple watch met ingebouwde 4G GSM module maar deze zijn nooit officieel in België en Nederland verkrijgbaar geweest omdat onze operatoren niet overweg konden met de digital Simm kaart.

2018 - Apple Watch series 4 : Tot en met de series 3 werd er nooit iets gewijzigd aan het uiterlijk van de apple watch waardoor alle accessoires onderling uitwisselbaar zijn. Dit is echter niet het geval voor de series 4.
Het toestel kreeg een groter scherm oppervlak  (40 en 44 mm ipv. 38 en 42 mm) en afgeronde vorm.
Naast deze basismodellen bracht apple ook speciale series op de markt voor specifieke doelgroepen. Deze verschenen met hetzelfde model nummer als de broertjes waarop ze gebaseerd waren.
De speciale series waren oa. de Editions series, de Hermes series, de Nike+ series en de sport versie die enkel uitkwam gebaseerd op de originele apple watch.

2019 - Apple Watch series 5Grootste vernieuwing dit jaar is het 'always on' display en een ingebouw kompas. Het model is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder modellen in aluminium, staal, keramiek en titanium.
Ook binnen deze serie bestaat er een model met 4G en eentje zonder 4G. Het model met 4G wordt echter tot op heden niet in België en Nederland beschikbaar gemaakt.
De batterij duur werd binnen deze serie op 18 uur gebracht wat ongeveer 5 procent beter is dan de vorige series.
Een andere grote meerwaarde van deze serie is de geupdate processor, de 64-bit S5-chip, deze nieuwe chip bevat extra functies om het always on scherm en de nieuwe extra sensoren te kunnen besturen. Wel zit er nu twee keer zoveel opslag in De opslagruimte van de series 5 werd verdubbeld tov. zijn voorganger en komt nu uit op 32GB. De watch wordt geleverd met het vernieuwde watch OS6 (wat ook voor de andere modellen beschikbaar komt).
Watch OS6 heeft enkele nieuwe functies zoals de eigen ingebouwde app store en voor de vrowuelijke fans een nieuwe cyclus app.