Hoesje gaat meestal langer mee dan je iPhone

Wist je dat de gemiddelde levensduur van een smartphone slechts een jaar en drie maanden is? Maar liefst een derde van de toestellen gaat kapot door waterschade of valschade, of raakt zoek of wordt gestolen. Ook een slechter wordende accu vindt men vaak een goede reden om de iPhone te vervangen. Vrijwel altijd overleeft het iPhone hoesje de iPhone zelf. Je kunt gemakkelijk rekenen op een levensduur van enkele jaren voor een hoesje, deels afhankelijk van het gekozen materiaal en de mate en intensiteit van gebruik. 

Transparante iPhonehoesjes zijn erg populair. Een dergelijk hoesje is flexibel en schuif je gemakkelijk om je telefoon heen. Het mooie design van je iPhone blijft goed zichtbaar en je geniet tegelijkertijd van een goede bescherming. Helaas hebben die soms wel de neiging om na verloop van tijd te verkleuren en wat doffer en valer te worden. De kans is groot dat je een transparant hoesje dus iets sneller moet vervangen.

Duurzaamste iPhonehoesjes

Wil je graag een duurzaam iPhonehoesje? Kijk dan naar hoesjes van hout of een ander natuurlijk materiaal. Duurzaam betekent vaak het gebruik van pure en natuurlijke materialen, die goed recyclebaar zijn. Bovendien komt het geld dat je aan een duurzaam hoesje besteedt vaak ook deels ten goede aan een project om de wereld iets te verbeteren. Kijk je puur naar een materiaalsoort die het langst mee zal gaan, dan is een iPhone 6 hoesje of een iPhone 7 hoesje van een harde materiaalsoort zoals aluminium of een harde kunststofsoort erg geschikt. Zachtere materiaalsoorten zoals rubber, zacht plastic of zelfs leer zijn slijtagegevoelig en moeten wat sneller vervangen worden dan andere types iPhone hoesjes.

Beste iPhone hoesje voor lang en veelvuldig gebruik

Hoesjes voor de iPhone 6 en iPhone 7-hoesjes zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar. Als je je smartphone zeer intensief gebruikt, maar wel graag lang met je iPhone hoesje wilt blijven doen, dan is een backcover van metaal of hard kunststof een goed idee. Combineer het wel met een tempered glass screenprotector, zodat je telefoon helemaal rondom beschermd is. Ook kun je een flipcase overwegen, hoewel je alert moet zijn op slijtage door het vele open- en dichtdoen van de case.