Het is voor veel mensen een dilemma: je hebt een mooie, maar dure iPhone in je bezit en wilt deze zo goed mogelijk beschermen tegen onheil van buitenaf. Voordat je het weet, zit er immers een krasje op en bijna iedereen heeft zijn of haar smartphone ongewild wel eens laten vallen. Een goede bescherming betekent vaak ook dat je smartphone verdwijnt in een dikke hoes, die elk zicht op je trotse bezit wegneemt. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Er bestaan veel soorten iPhone-hoesjes die verschillende eigenschappen combineren. Een grappig of mooi design, met optimale beschermende eigenschappen.

Welk iPhone-hoesje kiezen?


Bepaal voor jezelf wat jij de meest belangrijke functie vindt van een iPhone-hoesje. Wil je vooral je telefoon zien, indruk maken met een uniek of grappig telefoonhoesje dat de aandacht trekt, of ga je simpelweg voor de beste bescherming tegen krassen, stoten en vuil? Aan de hand daarvan kun je op zoek gaan naar wat voor jou het meest geschikt is. Meestal is een combinatie mogelijk. Er bestaan grappige covers die je telefoon ook goed beschermen, of je kunt er een gebruiken in combinatie met een los verkrijgbare screenprotector.

De beste bescherming


Als je de beste bescherming voor je iPhone wilt, kies dan voor een flip case of backcover. Flip cases bedekken je telefoon helemaal rondom en zorgen ervoor dat de klap bij een val of stoot opgevangen wordt. Voor alle modellen zijn passende iPhone-hoesjes verkrijgbaar. Cases van een zacht of kunststof materiaal absorberen de energie het allerbeste. Kies je voor een backcover, zorg er dan voor dat je deze combineert met een extra laagje glas, dat je op het scherm van je iPhone aanbrengt. Zo’n extra laagje glas is erg dun en wordt ook wel een glazen screenprotector, ofwel tempered glass genoemd.

Grappig en opvallend


Met een opvallend of leuk telefoonhoesje kun je echt de show stelen. Bijna iedereen met een iPhone gebruikt het hoesje vooral om hem beter te beschermen, maar stiekem ook omdat het erg leuk is om met een grappig of opvallend omhulsel te laten zien wat jij leuk vindt. De keuze in ontwerpen en kleuren is dan ook enorm: een hoesje dat lijkt op een retro telefoon, je favoriete dier, een rekenmachine of een cover versierd met veel blingbling. Zelfs designs in de vorm van een lekker ijsje of zak patat zijn verkrijgbaar. Omdat deze hoesjes vaak gemaakt zijn van zacht materiaal, bieden ze meestal ook nog een redelijk goede bescherming.

Onopvallende telefoonhoesjes


Uiteraard wil niet iedereen opvallen met zijn of haar smartphone, maar wordt het gewaardeerd om het mooie ontwerp van de iPhone te blijven zien. Hiervoor zijn onopvallende dunne en transparante backcovers te verkrijgen die vooral in combinatie met een glazen screenprotector een optimale bescherming bieden.