alle apple ipad modellen

Historiek van de iPad en de verschillende modellen.

2010 - Introductie van de  iPad een 9.7 inch toestel met de oudere 30 pins connector onderaan. (Geen hoezen meer leverbaar).

2011 - iPad 2 Eveneens een 9.7inch scherm maar onderaan wer der een luidspreker ingebouwd. Hoezen van de originele iPad passen niet op de iPad 2.

2012 - iPad 3 Geen grote wijzigingen in het uiterlijk hier en alle hoezen voor de iPad 2 passen ook gewoon op dit model.

2012 - iPad 4 Opnieuw dezelfde kenmerkende behuizing echter werd de iPad nu voorzien van een lightning connector onderaan. daar deze connector een stuk kleiner is dan de oude 30 pins blijven de meeste hoezen ook voor dit model gewoon passen.

echter niet omgekeerd ! Hoezen speciaal ontwikkeld voor de iPad 4 zullen onderaan een kleinere opening hebben en deze zal dus niet voldoende groot zijn voor de oude 30 pins connector van de modellen iPad 2 / iPad 3.

2012 - iPad mini In 2012 wordt er tevens een kleinere variant met 7.9 inch scherm geïntroduceerd. Deze modellen vragen uiteraard specifieke hoezen en covers.

2013 - iPad mini 2  Al snel wordt de oorspronkelijke iPad mini opgevolgd door de iPad mini 2 die over stereo luidsprekers beschikt. De plaatsing van de luisprekers is anders en dit heeft zo ijn gevolgen voor de hoezen van deze toestellen. Hoewel de afmetingen kwasi identiek zijn werd er toch een apart gamma hoezen ontwikkeld om het geluid niet af te remmen doordat de hoes over de luidsprekers komt.

2013 : iPad air : Een nieuw 9.7 inch model maar de meeste hoezen kunnen voor dit type ook gebruikt worden.

2014 - iPad mini 3 : Hier kunnen gewoon dezelfde hoezen gebruikt worden.

2014 - iPad air 2 : Opvolger van de oorspronkelijke iPad air met eveneens een 9.7 inch scherm. De meeste hoezen blijven passend.

2015 - iPad mini 4 : Ook hier kunnen bestaande hoezen gebruikt worden.

2015 - iPad Pro : Apple introduceert zijn eerst pro versie van de iPad met een groot 12.9 inch beeldscherm. dit toestel vraagt uiteraard aangepaste covers.

2016- iPad Pro 9.7inch : Het succes van de iPad pro zet apple er toe aan een meer democratische versie te ontwikkelen met het klassieke 9.7 inch scherm formaat, maar wel met de krachtige PRO hardware. Deze Pro heeft net als zijn grotere broer de smart connector aan de zijkant wat soms problematisch is voor bestaande hoezen. opgelet dus ! 

2017 - iPad 5 (iPad 2017) : Een vernieuwd 9.7 inch toestel, de meeste hoezen blijven echter passen.

2017 - iPad Pro 10.5 inch : Een pro model met een 10.5 inch scherm werd geïntroduceerd. Opnieuw vraagt het toestel zijn eigen hoezen.

2017 - iPad Pro 12.9 inch 2e generatie naast het 10.5 inch model werd ook het grotere model totaal vernieuwd. De meeste hoezen van de oorspronkelijke pro blijven echter passend.

2018 - iPad 6 (iPad 2018) : Weerom werd de iPad vernieuwd maar ook nu blijven de meeste hoezen gewoon passen.

2018 - iPad Pro 11 inch : en alsof het gamma nog niet groot genoeg was zag apple toch nog een plaatsje vrij tussen de 10.5 inch pro en de 12.9 inch Pro namelijk de 11 inch Pro. De 10.5 inch zak dus waarschijnlijk snel van het toneel verdwijnen.

Ook dit toestel vraagt een aangepaste hoes.

2019 : iPad air 2018 : Een 10.5 inch toestel hoezen van de oudere iPad airs passen niet meer !!!

2019 : iPad Pro 12.9 inch 2018 (3e generatie) : Het toptoestel werd opnieuw opgefrist.
Hier werd de home knop net als op de nieuwe e iPhones weggelaten wat resulteert in alweer een nieuw gamma hoezen.

2020 : iPad Pro 12.9 inch 2020 (3e generatie) : En alweer brengt Apple zijn top iPad een trede hoger richting een volwaardige computer.
Een nog krachtigere CPU, Een nog beter scherm maar vooral een update van IOS naar versie 13.4 die het toestel volwaardige mouse en trackpad ondersteuning biedt maken de keuze tussen een iPad of een macbook met de dag moeilijker.
Het nieuwe model valt verder op aan de dunnere schermranden en de iets hoekige behuizing waar geen plaats meer is voor een home button. (Alles gebeurt via gestures).
Een nieuw toebehoren voor deze iPad is het zgn. Smart keyboard die voor het eerst voorzien is van een trackpad. De hoes heeft tevens een nieuw systeem die het scherm inteligent kantelbaar maakt.

2020 : iPad Pro 11 inch (2e generatie) : ook de 11 inch variant van de iPad Pro werd dit jaar opgefris ten is zo aan zijn 2e generatie toe. Het opgefriste toestel volgt de looks van zijn grotere 12.9 inch broer en erft de hoekige layout zonder home knop.

 2020 : iPad Pro 12.9 inch 2020 (4e generatie) : In zijn race om van de iPad Pro een volwaardige computer te maken gaat Apple snel, erg snel.
Minder dan één jaar na de 3e generatie klopt ar alweer een nieuw model van de iPad Pro 12.9 inch aan de deur.
De grootste vernieuwing dit jaar is er zonder twijfel op het vlak van de camera. De iPad Pro kreeg dit jaar zelfs een dubbele camera! de iPhone achterna. Deze dubbele camera is echter niet zo maar een marketing stunt maar zal in de toekomst meer en meer zijn rol gaan opeisen in nieuwe augumented Reality-apps.
De iPad werd tevens voorzien van de LiDAR sensor.
Meer over de LiDAR sensor in dit artikel.

2020 : iPad Air 4 - 2020 (4e generatie) : Ook de iPad Air werd dit jaar van een uitgebreide upgrade voorzien. De iPad Air krijgt het uiterlijk van de iPad Pro modellen met een bijna randloos 10.9 inch beeldscherm zonder home knop.
Deze middenklasse iPad krijgt dit jaar de nieuwe supersnelle A14 bionic CPU en is dus even snel als de Pro modellen.
Wat verder opvalt is dat het touch ID ingewerkt zit in de powerknop. het befaamde Magic Keyboard is ook op dit toestel te gebruiken.

Na dit overzicht is bij U ook al snel duidelijk geworden dat het erg moeilijk kiezen wordt om toch maar de correcte hoes voor uw iPad te vinden. Het erg uitgebreide gamma met soms subtiele wijzigingen in design kunne al voor een verkeerd ekeuze zorgen. Het is daarom belangrijk om het typenummer van uw iPad te controleren en te verifiëren of deze wel voor uw hoes geschikt is.

Wij bij iPhonehoesjes proberen steeds de overeenstemmende typenummers op de product informatie fiches te voorzien.

Hieronder een informatieve video met alle iPads op een rijtje

Klik hier voor de video