Als je een nieuwe iPhone hebt, dan wil je deze dure aanschaf uiteraard zo goed mogelijk beschermen. Tegenwoordig bestaan er er zoveel verschillende telefoonhoesjes in alle soorten, maten en vormen, dat het vinden van het meest beschermende iPhone hoesje erg lastig kan zijn. Bovendien wil je waarschijnlijk dat het er ook nog eens stijlvol uitziet. Op welke eigenschappen moet je letten bij het selecteren van de juiste cover of case voor je iPhone om er zeker van te zijn dat je iPhone zo goed mogelijk beschermd is tegen vallen, stoten en krassen?

Telefoonhoesjes voor de beste bescherming van je iPhone


Het is belangrijk om een hoesje te kiezen dat voor jouw type iPhone geschikt is. Zo zijn iPhone 5s hoesjes niet compatibel met hoesjes voor een iPhone 7s. Bij nieuwe modellen is de camera groter geworden en is de hoofdtelefoonaansluiting bijvoorbeeld verdwenen. Ook is het voor de beste bescherming noodzakelijk dat de gehele iPhone bedekt is. De achterkant, voorkant en zijkanten van je iPhone moeten door de case worden beschermd. Om dit te bereiken heb je de keuze uit verschillende iPhone-hoesjes, maar in de meeste gevallen heb je daarvoor een flip case of backcover met een screencover met glazen screenprotector nodig. Een pouch (insteekhoesje) is ook geschikt, maar in dat geval is je toestel tijdens gebruik minder of zelfs helemaal niet beschermd.

Backcover met glazen screenprotector


Een backcover geeft je iPhone een zeer goede bescherming, waarbij vooral de achterkant en zijkanten van je smartphone optimaal zijn beschermd. Fijn, omdat je zo geen last meer hebt van krassen of andere beschadigingen aan de buitenkant van je telefoon. Toch is het scherm het meest kwetsbare onderdeel van je iPhone 7 of ander model. Om je telefoon helemaal te beschermen, wordt hiervoor sinds kort vaak een extra laagje gehard glas aangebracht. Dat wordt ook wel tempered glass genoemd. Door dit stukje glas aan te brengen op je iPhone 7, voorkom je dat je beeldscherm kapot kan gaan of een lelijke kras krijgt.

Tempered glass aanbrengen op iPhone


Je plakt het laagje tempered glass op het scherm van je iPhone. Het is vrijwel onzichtbaar vanwege een dikte van slechts 0,3 millimeter. Na het aanbrengen zal dit extra glas in staat zijn om in het geval van een stoot of val de zwaarste klap te absorberen. Het onderliggende beeldscherm van je iPhone is op deze manier optimaal bestand tegen gevaren van buitenaf. In combinatie met een backcover zorg je er op deze manier voor dat je iPhone het meest beschermd is. Voor mensen die graag het design willen blijven zien, zijn speciale transparante backcovers verkrijgbaar.

Flip case als alternatief


Een flip case is een goed alternatief voor een backcover met een glazen screenprotector. Ook een flip case bedekt en beschermt je iPhone volledig, behalve tijdens het gebruik. Dan is je beeldscherm niet bedekt. Indien je de allerbeste bescherming wilt bereiken, pas dan ook bij een flip case een glazen screenprotector toe.